Magánszülészet logo
magánszülészet.huSzülészeti és nőgyógyászati magánklinikák Magyarországon

Mit tartalmaz egy magánklinikán a szülés díja?

mit_tartalmaz_a_szules_dija.webp

A gyermekvállalás egy előre tervezhető kiadás, időben el lehet kezdeni a megfelelő magánszülészet kiválasztását, az információk összegyűjtését, kiértékelését, a költségek alapos megtervezését. A legkedvezőbb szolgáltatás közel 800 ezer forint, ami természetesen alapár, a legborsosabb díj pedig 2 millió forintnál is magasabb, ami már extra szolgáltatásokat is tartalmaz.

A gyermekvállalás három költségtípusát a terhesgondozási, szülési, valamint a babafelszerelési kiadások jelentik. A várandósság és a szülés jelentős anyagi terhet jelent a családok számára. A KSH által készített kutatásban részt vevő anyák válaszai alapján a várandósság átlagos kiadása 126 ezer forint volt 2018-2019-ben. A magánkórházi szülések átlagköltsége 534 ezer forint, az állami kórházban lezajlott szülések pedig átlagosan 98 ezer forintba kerültek. 


Mit kínálnak a magánszülészetek?

Ha csak a magánszülést vizsgáljuk, a legkedvezőbb szolgáltatás 700 ezer forint, ami természetesen alapcsomag, a legborosabb díj pedig 2 millió forintnál magasabb, ami már extra szolgáltatások is tartalmazzák. A díjak attól függnek, milyen plusz szolgáltatást kér, ugyanis van olyan árlista család, amely külön-külön felsorolva az egyes lehetőségeket. 
A legtöbb klinikán megvásárolt orvost és szülésznőt választja, csupán az a különbség, hogy az alapban található vagy külön kérhető, ezentúl külön választható a családtagoknak, vagy éppen plusz éjszakát igényelhetnek, szükség esetén. Az indokolt a szülés előtt és után, illetve az újszülött szűrővizsgálatok, oltása minden intézményben megoldott. A legtöbb szülészeten ott lehet a nagy pillanatban az apuka, sőt, más kísérő is behívható, ha éppen erre van szükség. Bónuszként kérhető kismama- és babafotó. Van olyan klinika, ahol a'la carte étkezést, szükség esetén további egy vagy két éjszakás benttartózkodást, valamint taxiszolgáltatást is biztosítanak. 
 

A Duna Medical Center szülészetének csapata előtérbe helyezi a természetes szülést, élvonalbeli műtéti eszközparkkal és szakszemélyzettel fel vannak felkészülve a szülő nők és a születendő gyermekek biztonsága érdekében szükségessé váló, akár tervezett, akár sürgős, a szülés folyamata során felmerülő szülészeti beavatkozásokra is. Mindhárom szülészeti csomag tartalmazza a biztonságos és harmonikus szülés támogatásához szükséges szolgáltatásokat, az alapszolgáltatások között ott van a fájdalomcsillapítás, császármetszés esetén a műtéti érzéstelenítés, az emelt szintű csomagjai pedig magukban foglalják az orvos és szülésznő választás költségét is.

A Duna Medical Center árai

Összehasonlítom a többi klinika áraival

 

A Medicover Kórház elkötelezett a bababarát ellátás és a szoptatás mellett. A kiválasztott szülési csomagtól függően az elhelyezés egyágyas, kétágyas vagy családi szobában (ahol ott lehet az apa vagy a kísérő) biztosított, a benttartózkodás ideje alatt többszöri étkezést biztosítanak. Az osztályon képzett szülésznők látják el a gyerekágyasok ápolását, az újszülött vizitet a neonatológus és csecsemős nővér biztosítja a szülők jelenlétében, illetve kérhető szoptatási tanácsadás is.  

A Medicover Szülészet árai

Összehasonlítom a többi klinika áraival 

 

A TritonLife Róbert Magánkórház családi kórház, itt működik hazánk első, valóban családközpontú szülészeti osztálya. Az alapcsomagban benne található a szülésfelkészítő tanfolyam, az ügyeletes orvos és szülésznő jelenléte, szükség esetén érzéstelenítés, fájdalomcsillapítás, szülészeti, gyermekágyi és neonatológiai ellátás. A legmagasabb, Gyémánt csomag kiegészül egy emelt szintű, az újszülöttet érintő ellátási csomaggal, és kérhető prémium étkezés, családi szobában történő elhelyezés, illetve ajándékként kap a születendő kislány egy pár fülbevalót, természetesen fülbelövéssel.

A TritonLife Róbert Magánkórház árai

Összehasonlítom a többi klinika áraival 

 

A Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinikán, mint a nők magánkórházaként, minden szülészeti és nőgyógyászati műtét és kezelés elérhető. Az alapcsomagban benne található a szülészorvos választás a klinika munkatársai közül, az epidurális fájdalomcsillapítás, császármetszés esetén a műtéti érzéstelenítés, az egyszemélyes szülőszoba biztosítása, a kísérő jelen lehet a szülésnél, illetve az édesanya és az újszülött megfigyelése és ellátása is ott található a csomagban. Ellátás a szülés után 2 éjszaka komfortos családi szobában, étkezéssel kérhető. Külön díjszabásban választható olyan extra szolgáltatás, mint például a babáról készült fotóalbum. A külföldieknek szánt, a biztosítótársaságokon keresztül igénybe vehető csomag is elérhető a klinikán. 

A Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika árai

Összehasonlítom a többi klinika áraival 

 

A Dr. Rose Magánkórház szülészeti részlegén komplex szolgáltatást kínálnak mindazoknak, akik már a családtervezés időszakában is megnyugtatóbbnak éreznék az orvosi előkészítést, majd a terhesgondozás hónapjai, és a szülés után, gyermekük egészségügyi ellátását is a magánintézmény személyzetére bíznák. Olyan szülészeti csomagokat állítottak össze, amelyeket terhesgondozási lehetőséggel kombinálva kedvezményes áron vagy önállóan is igénybe lehet venni. A szülészeti csomag a szülés levezetése mellett, az újszülött teljes körű ellátását, valamint az anyuka és babája exkluzív elhelyezését is magukban foglalják. Lehetőség van köldökzsinórvér-levételre, igény szerint pedig exkluzív egyágyas szobával és a la cart étkezéssel várják a kismamákat. 

A Dr. Rose Magánkórház árai

Összehasonlítom a többi klinika áraival 

 

A Da Vinci Magánklinika speciális szülészeti programot kínál a kismamáknak. Azoknak a várandósoknak ajánlják, akiket már előzőleg alaposan kivizsgáltak a klinikán. Szülészeti Osztályukon két speciális szoba van, modern szülőággyal, kihúzható kanapéval, bölcsővel berendezett „rooming-in” rendszerű családi szoba. Császármetszés esetén a magánklinika műtőblokkjában készenlétben állnak a szükséges beavatkozásra. Az alapszolgáltatások között megtalálható a családi szülőszobai tartózkodás 2 napra, igény szerint korszerű fájdalomcsillapítás biztosítása, a szülés levezetése, valamint az újszülött szakellátása (vizitek, BCG oltás, anyagcsereszűrés, hallásvizsgálat), valamint az anya és a baba ápolása. Távozás előtt szülészeti és neonatológiai vizsgálat történik. 

A Da Vinci Magánklinika árai

Összehasonlítom a többi klinika áraival 

share-ico

Megosztás

fb-icoFacebookemail-ico

Másolás vágólapra

Vágólapra másolva!