Magánszülészet logo
magánszülészet.huSzülészeti és nőgyógyászati magánklinikák Magyarországon

Magánnőgyógyászhoz mennek leginkább a nők!

magánszülés.webp

A hölgyek többsége, 46 százaléka utoljára nőgyógyászati szakrendelésen járt magánegészségügyi ellátás keretében, 40 százalékuk vérvizsgálatra, 35 százalékuk pedig fogászati kezelésre ment. Az Ipsos közvélemény-kutató reprezentatív felméréséből kiderült az is, hogy a férfiaknál a fogászat került az első helyre 41 százalékkal, utána a vérvizsgálat és a bőrgyógyászat következik.

A magyarok 83 százaléka vett már igénybe magánegészségügyi szolgáltatást, a fiatalok pedig különösen nyitottak erre – derült ki az Ipsos reprezentatív felméréséből, amelyet a betegbarát projekt elnevezésű új kezdeményezés számára készített.

A megkérdezettek 63 százaléka az elmúlt egy évben, ezen belül 49 százalék az elmúlt 6 hónapban fordult meg a magánegészségügyben. Azok között, akik az elmúlt 1 évben jártak magánellátásban, 83 százalék a 30 év alattiak aránya.

Mi alapján választanak magánklinikát?

A kutatás szerint a válaszadók többsége az empátiát, udvariasságot, gyorsaságot és a rájuk szánt időt emelte ki a magánszolgáltatás előnyeként, azonban ebben a legmagasabb értéket mutató magánkórház sem érte el az 50 százalékos értékelést, a vizsgált 30 top egészségügyi szolgáltató eredménye 35 százalék környékén mozgott. 

  • A magánellátásban részt vevők elsősorban az ár-érték arányt nézik, amikor szolgáltatót választanak; 28 százalékuknak ez a fő döntési szempont, 68 százaléknál szerepel a szempontok között. 
  • A második helyre az elérhető időpont került, ez a megkérdezettek 7 százalékánál volt a legfőbb döntési szempont, és 55 százalék vette figyelembe. 
  • A szolgáltató megközelíthetősége 49 százaléknak számít és csak 6 százaléknak ez a legfontosabb. Minden tizedik válaszadónál a személyzet hozzáállásán, illetve az alkalmazott orvosok személyén múlik leginkább, hogy melyik intézményt választja. 
  • Az interneten elérhető információkra nagyjából 3-ból 1 válaszadó hagyatkozik, ők jellemzően a szolgáltató honlapját keresik fel. 
  • A létesítmény felszereltsége és az elérhető fizetési módok viszont az utolsó helyekre szorultak.

Az online kutatást szeptember 26. és október 5. között végezte az Ipsos a 18-65 éves magyar lakosság körében, 1000 ember megkérdezésével, a minta reprezentatív nem, kor, településtípus és régió szerint.

share-ico

Megosztás

fb-icoFacebookemail-ico

Másolás vágólapra

Vágólapra másolva!