Magánszülészet logo
magánszülészet.huSzülészeti és nőgyógyászati magánklinikák Magyarországon

Szülészeti magánklinikák története

szuleszet-tortenete.webp

Az ország legelső magánszülészete a Maternity Magánklinikán alakult, amelyet prof. Papp Zoltán alapított. A TritonLife Róbert Magánkórház pedig hazánk első, valóban családközpontú szemléletű osztályaként hirdeti szülészetét. A legújabb magánszülészettel a Medicover rendelkezik, 2022 elején nyitottak. 

A magánszülések aránya 2019-ben 2,5 százalék volt, ez pedig a hálapénz kivezetése után és a szabad orvosválasztás korlátozása mellett 2021-ben közel 4 százalékra növekedett – derül ki a Foglaljorvost.hu adataiból. Eddig a magánszülések számát csak a szolgáltatók kapacitása korlátozhatta, de 2021-2022-ben két új magánszülészet is elindult Budapesten. A KSH adatai, valamint a magánkórházak adatszolgáltatása alapján látható, hogy 2021-ben 46 százalékkal növekedett a magánszülések száma, Budapesten már minden ötödik újszülött magánklinikán sírt fel először. 

Szlogenük: szüljön nálunk otthon!

A TritonLife csoport a hazai magán-egészségügyi szektor leggyorsabban növekvő szereplője, tagvállalatai komoly hangsúlyt helyeznek az ellátás minőségére, az ügyfél-, valamint dolgozói elégedettségre. A TritonLife Róbert Magánkórház egy valóban családi kórház, családközpontú szülészeti osztály: holland, dán, illetve néhány példaértékű magyarországi kezdeményezés tapasztalata alapján jött létre a szülészetük. Az általuk képviselt humanisztikus születés egyszerre képes megőrizni a szülés természetes módját, megőrizni az anya és gyermeke maradéktalan biztonságát. Céljuk, hogy a megszülető gyermekkel együtt megszülető új család számára a várandósság és a szülés tudatosan átélhető legyen. 

A nők magánkórháza

Prof. Dr. Papp Zoltán professzor 17 éven át vezette a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Klinikáját, Ma megalapította a Magánklinikát: neve kötelez, kimagasló szakmai múltja szilárd alapja az intézmény működési elveinek és szellemiségének. A Maternity Magánklinika az egyedüli olyan hazai magán-egészségügyi intézmény, amely a szülészeti és nőgyógyászati ​​területre specializálódott. A professzionális és személyre szabott ellátást exkluzív, budai környezetben biztosítják. Egyetemi szellemiségük, orvosaik és szakdolgozóik közös múltja alapozza meg a szakmai színvonalat. Az intézményben a Kútvölgyi kórházban működött, 2017-től pedig folyamatosan fejlődött költöztek át a Királyhágó térre először a járóbeteg-ellátást, majd a stúdiót és a fekvőbeteg-ellátást. 

A nők magánkórházaként minden szülészeti és nőgyógyászati műtét, valamint kezelés elérhető. Várandós-gondozási csomagjaikkal segítik őket és biztosítják a feltételeket, hogy a szülés felejthetetlen, csodálatos élmény legyen. Korszerűen felszerelt, minden igényt kielégítő szülőszobákban az anyukák és apukák együtt élhetik át az élményt. A Maternity egyik alapvető jellemzője a holisztikus szemléletmód, amellyel pácienseikhez viszonyulnak. 

A főváros központjában

2007-ben nyitották meg a Dr. Rose Magánkórház kapuit Budapest szívében, ahol a legmagasabb szintű szakrendelői szolgáltatások mellett 2010-ben elindították a professzionális fekvőbeteg osztályt és a szülészeti részleget. Több mint 40 szakrendeléssel, a legmodernebb technológiával és diagnosztikai eszközparkkal, 3 tökéletesen felszerelt műtővel, 25 ágyas fekvőbeteg részleggel, valamint a legjobb orvosokkal várják a pácienseket. Szakmailag felkészült csapattal, maximális odafigyeléssel és meghitt körülményekkel várják a babavárás előtt álló családokat, hogy a családtervezés első gondolatától kezdve a gyermek megszületéséig tartó különleges időszak egy valódi élménnyé válhasson. Ehhez pedig mindenben támogatást nyújt a klinika személyzete. 

Az első és egyetlen vidéki

A Da Vinci Magánklinika a régió neves szakorvosainak csoportpraxisa a Mecsek lábánál, közvetlenül a város felett. A 2011-ben felépített 5 emeletes panorámás-acél kórházépület üveg és az egykori Kikelet Hotel épületében kialakított modern rendelő komplexumegye két nagy műtővel, 11 betegszobával, 2 szülőszobával és 18 szakrendelővel várja a betegeket. 2016-ban nyitott a szülészeti részleg. A 2018-ban átépített Kikelet szárny helyet ad a járóbeteg-ellátásnak, az újonnan kialakított ultramodern kiszolgáló helységeknek és szakrendelőknek. 2022-ben a Doktor24 Medicina Zrt., valamint az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalatukon, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt.-n keresztül a Da Vinci Magánklinika tulajdonosává vált. 

Két fő szempont vezette a szülészeti osztály megnyitását: a magánklinika színvonalához igazodó minőség és a maximális biztonság. Szülészeti programjukat azoknak a várandósoknak ajánlják, akiket előzőleg kivizsgáltak, és nem észleltek szülési rizikót emelő anyai vagy magzati eltérést. A Da Vinci szülészetén ügyeleti group praxis működik: nyolc kolléga áll rendelkezésre a nap 24 órájában arra, hogy fogadja a várandós párokat. Az ügyeletbe beosztott orvos aznap kizárólag a szülőszobáért felel, mellette, szükség esetén az ambuláns rendelésükön jelen lévő orvos megy segédkezni a szüléshez. 

Biztonság, szakmaiság, harmónia 

2021. szeptember elsején elindult az új, önálló kórházépületükben a Duna Medical Center szülészeti részlege, és 4-én az első baba is világra jött. A DMC 2015 óta a magyarországi magán-egészségügyi ellátás egyik legjobban felszerelt központja, ahol járóbeteg rendelés, kórházi ellátás és diagnosztika egyaránt zajlik. A legkorszerűbb műtéti infrastruktúrával, eszköz- és műszerparkkal rendelkeznek. Szülészeti központjuk filozófiája, hogy egyesítse magában a biztonságot, a szakmaiságot és a harmóniát. Előtérbe helyezik a természetes szülést, ugyanakkor élvonalbeli műtéti eszközparkkal és szakszemélyzettel felkészültek a szülő nők és a születendő gyermekek biztonsága érdekében szükségessé váló műtéti beavatkozásokra is.

A legújabb magánszülészet

2022 elején a Medicover cégcsoport megnyitotta szülészetét. Közép-Kelet-Európa vezető magán-egészségügyi szolgáltatója 1998 óta van jelen a magyar piacon, és több mint 400 000 ügyfél veszi igénybe az országos szinten elérhető, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást: 40 szakágban kínálnak magas szintű szakorvosi ellátást, legyen szó a panaszok komplex kivizsgálásáról , általános egészségi állapotfelmérésről, labor-, illetve diagnosztikai vizsgálatokról, műtétekről, fekvőbeteg-ellátásról, szűrésről vagy tanácsadásról. Nemzetközi hazai múlttal és több mint két évtizedes tapasztalattal, stabil intézményi háttérrel és egy felkészültséggel, elkötelezettből álló csapat várja a kismamákat.
 


 

share-ico

Megosztás

fb-icoFacebookemail-ico

Másolás vágólapra

Vágólapra másolva!