Magánszülészet logo
magánszülészet.huSzülészeti és nőgyógyászati magánklinikák Magyarországon

Mi alapján válasszunk magánszülészetet?

mi_alapjan_valasszunk_maganszuleszeten.webp

Sok család dönt a magánszülészet mellett, mert biztonságban szeretnék tudni magukat és gyermeküket a szülés során. A szakmai színvonal mellett fontosnak tartják a megfelelő környezetet, a rátermett és odafigyelő személyzetet, illetve a törődést a szülés előtt, alatt és utána is.

Az egyik legboldogabb esemény egy család életében a kisbaba születése. Alaposan meg kell fontolni, hogy hol, milyen körülmények között, melyik orvosnál jöjjön világra a kicsi. A költségek sem mellékesek, azonban lehetőség van támogatásokat, családi kedvezményt igénybe venni. A szülési csomagok mellett már a várandósgondozáshoz kapcsolódó vizsgálatok is egyre népszerűbbek.

Magánszülészetre megyünk! Ezek a tényezők befolyásolják döntésüket a családoknak:

• nem létező vagy csekély és tervezhető várakozási idő az egyes vizsgálatokra, 
• választott orvos és szülésznő,
• bizalmi tényezők, 
• türelmes személyzet, több figyelem,
• kiszámíthatóság,
• kényelmi funkciók,
• tervezhető árak.

Szempontok a megfelelő választáshoz!

1. Biztonság

A biztonságot és a magas szakmai színvonalat a komplex kórházi háttér, a szigorúan ellenőrzött folyamatok és a felkészült szakembergárda biztosítja. „Fontosnak tartjuk, hogy pácienseinknek ne csak biztonságos egészségügyi ellátást, hanem a biztonságérzetüket megalapozó, jól érthető tájékoztatást és lelki támogatást is nyújtsunk.” – véli a Duna Medical Center csapata.

„A szülés maga jó élmény volt. A teljes személyzet leste minden lélegzetvételemet. Nagy segítség volt, hogy az orvosom mindenről tájékoztatott, a szülésznők pedig folyamatosan hasznos tanácsokkal láttak el, hogy hogyan tudom könnyebbé tenni a vajúdást. A szülőszoba nagyon jól felszerelt, van lehetőség zuhanyozni, kádban vajúdni és állítható ágy is van, ami igazán kényelmes. A kórházban töltött napok során is hasonló szakértelemmel és odafigyeléssel találkoztam. Az ápolónők, a csecsemőgondozók és a gyermekorvosok is lesték minden mozdulatunkat és igyekeztek mindig segítségünkre lenni éjjel-nappal.” – írja az egyik kismama, aki a Medicover magánszülészetén hozta világra első gyermekét.

2. Szakértelem

Szintén egy édesanyát idézünk, hiszen egyszerűen összefoglalja a lényeget: „Számomra a szülés mindennel együtt nagyon szép emlék maradt. Nagyon jó lenne, ha minél több kismamához jutna el a lehetőség, hogy megfelelő szaktudással bíró segítők támogassák őket a felkészülésben és a gyermekük világra hozásában. És ha mégis sérül a kismama, mielőbb a megfelelő segítséget kapja.” – olvasható a TritonLife Róbert Magánkórház bejegyzésében.

3. Szolgáltatások színvonala

A Dr. Rose Magánkórház szülészeti részleg komplex szolgáltatást kínálnak mindazoknak, akik már a családtervezés időszakában is megnyugtatónak éreznék az orvosi előkészítést, majd a terhesgondozás hónapjai, és a szülés után, gyermekük egészségügyi ellátása is egy felkészült csapatra bíznák. Ezért vagyunk olyan szülészeti csomagot állítottak össze, melyeket terhesgondozási csomaggal kombinálva kedvezményes áron vagy önállóan is igénybe vehetők. A szülészeti csomag a szülés levezetése mellett, az újszülött teljes körű ellátását, valamint az anyuka és babája exkluzív elhelyezését is magukban foglalják.

Mindhárom szülészeti csomag tartalmazza a biztonságos és harmonikus szülés támogatásához szükséges szolgáltatásokat. Az emelt szintű csomagok még inkább a személyes igényekre fókuszálnak, és az orvosválasztás lehetőségét is tartalmazzák. Az exkluzív csomag az újszülött bővített körű ellátási igényeit is kielégíti, és a szülésznőválasztás lehetőségét is tartalmazza – olvasható a Duna Medical Center magánszülészetének tájékoztatójában.

Több magánszülészet kínál amolyan szülésre felkészítő tanácsadás-sorozatot vagy tanfolyamot, ahol a leendő szülők választ kaphatnak a szüléssel és a gyermekágyas időszakkal kapcsolatos kérdéseikre, így jobban megismerhetik a kórházi körülményeket, a szülészeti központ dolgozóit, a szüléskor már egy ismerős környezet fogadja a kismamákat.

4. Családdal vagy nélküle?

Ahogy a TritonLife Róbert Magánkórház honlapján olvasható: a várandósság és a szülés tudatosan átélhető, a bizalommal támogatott kilenc hónap és a méltóságteljes szülés a szülők kapcsolatát, a leendő anya-gyermek, apa-gyermek kapcsolatot teszi gazdagabbá, szorosabbá, mélyebbé – olvasható a Maternity klinika tájékoztatójában. 
• Szülés után külön szobát biztosítanak számukra, így az édesanya és az édesapa együtt élhetik át az első napokat. 
• A vizit az orvossal és a nővérrel a szobában történik, nem visszük ki az újszülöttet. 
• A neonatológussal napi kapcsolatban lehetnek.

Csak a pénztárca szabhat határt?

Eddig sem volt pénztárcakímélő a szülés egy-egy magánklinikán, a járvány óta pedig több szolgáltató is árat emelt, és újabb árváltozás várható. A szülés költsége a családok számára igen változó: közel 800 ezer forinttól indulva akár 2 millió forint fölé is mehet.

Körképünk:

A Maternity klinikán az alap szülési csomag ára 1,100 ezer forint. Az exkluzív szülési csomag az alapcsomagok szolgáltatásain felül a szülésznő kiválasztását is biztosítja a klinika személyzetén belül, a szülést követően 3 éjszakát családi VIP szobában töltheti el az édesanya és kísérője. Extra neonatológiai ellátás is jár a kismamának és babájának. Minden család kap ajándékba egy fotóalbumot az újszülöttről. Ennek a csomagnak az ára 6500 euróba kerül.

A Medicover új csomagokkal és rukkolt elő, 800, 950 ezer és 1,2 millió forintba kerülnek az egyes csomagok szolgáltatásai, ezek az alap árak. A szobakategóriájú Deluxe csomag olyan szolgáltatásokat tartalmaz, mint a családi szoba elhelyezése (3 éjszaka, indokolt esetben plusz éjszaka, külön fürdőszoba, étkezés, internet); vérválasztás, transzfúzió; az újszülött szakorvosi kontrollvizsgálata (1-3 hét között, majd a 6. héten).

A TritonLife Róbert Magánkórházban három csomag esetén választhatnak a családok: az Arany csomag magában foglalja a szülésfelkészítő tanfolyamot, a magánklinikai szülést ügyeletessel és szülésznővel, az apa jelenléte is biztosított a nagy eseménynél, valamint a műtői költségeket császármetszés, gyermekágyi ápolás, újszülött ellátást . Az elhelyezés kétágyas szobában történik. Ennek ára 890 ezer forint. A Platina és Gyémánt csomagok 1 millió 210 ezer és 1 millió 610 ezer forintra rúgnak.

A Duna Medical Center három szülési csomagot kínál, ezek közül az alap csomag 795 ezer forint, a prémium 1 millió 135 ezer, az exkluzív csomag pedig 1,3 millió forint. Mindhárom tartalmazza a biztonságos és harmonikus szülés támogatásához szükséges ellátásokat, azonban az alap csomagot választó kismamáknak külön kell fizetniük, ha egyéb lehetőségeket szeretnének.

A Dr. Rose magánszülészetén a hüvelyi szülés 1,9 millió forinttól érhető el, ikerterhesség esetén 2,5 millió forintot kérnek el. A szülészeti csomag a szülés levezetése mellett, az újszülött teljes körű ellátását, valamint az anyuka és babája exkluzív elhelyezését is magukban foglalják. Külön díjat számolnak fel, amennyiben szülésznőt szeretnénk választani. 

A pécsi Da Vinci Magánklinikán a szülészeti alapcsomag – spontán hüvelyi szülés esetén, 2 éjszakás elhelyezéssel: 1,5 millió forint, császármetszés esetén 1.750.000 forint.
 

Bővebben olvashat a szolgáltatásokról a magánszülészetről szóló összefoglalónkban!


 

share-ico

Megosztás

fb-icoFacebookemail-ico

Másolás vágólapra

Vágólapra másolva!