Magánszülészet logo
magánszülészet.huSzülészeti és nőgyógyászati magánklinikák Magyarországon

Hírességek, akik magánkórházban szültek

Depositphotos_268130486_S_11zon.webp

Több világsztár választ magánszülészetet, sőt, luxuskörülményeket várnak el az intézményektől. Itthon más a helyzet, de sokan mennek magánellátóhoz. Többek között Szabó Zsófi is egy ilyen klinikán szülte meg gyermekét, Ördög Nóra két esetben is magánintézményt választott: egy pesti majd egy budai klinikára mentek. Sebestyén Balázs felesége, Viki sem állami kórházban szült, valamint Mádai Vivien és Luxus Vivien is arról döntöttek a szülés előtt, hogy privát intézményben szeretnék világra hozni babájukat.

A hírességek a legtöbb esetben nem csupán a filmforgatásokon vagy a koncerteken követelik meg a luxuskörülményeket, hanem bizony, amikor szülni készülnek: rendszerint hatalmas felhajtás mellett, méregdrága, exkluzív magánklinikákon hozzák világra babájukat. Volt rá eset, hogy a szülészet egész szintjét lezáratták, hogy senki nem lássa a sztárokat.

Helikopterrel a kórházba? Van ilyen...

Angelina Jolie első gyermekét a namíbiai Cottage Medi-Clinic kórházban hozta világra, egy egész szintet lezáratott, és egy lakosztályt béreltek férjével. „Epidurális érzéstelenítéssel, mosolyogva szült, miközben férje, Brad meghatottan szorongatta a kezét.” Erről írtak annak idején az újságok. 
Később a nizzai Lenval Kórházat választották, és a szülészet felét lezáratta, amikor világra hozta ikreit.

• Személyi testőröket fogadott, 
• helikoptert bérelt, 
• külön szobákat rendeztetett be a már meglévő gyerekeinek. 
• Sőt, a kötelező költségeken kívül még egy felújítást is kifizettek, mert férje, Brad Pitt kissé átrendezte a szobát.

Jolie természetesen úton szeretett volna szülni, de végül a császármetszést választotta, mert nem volt megelégedve a kórház biztonsági intézkedéseivel.

A legdrágább szülés

Katalin és Vilmos herceg fizette eddig a legdrágább számlát első gyermekük, György születésekor (összesen 4,5 millió forintnak megfelelő összeget fizettek ki). Az észak-londoni St. Mary’s kórház Lindo Wing szülészeti magánklinikáját választották, éppen itt szül annak idején Diana hercegnő is.

• A szoba átlag díja 9000 dollár, majd naponta 1600 dollár volt.

A Santa Barbara Cottage Kórházban hozta világra második gyermeküket, az intézmény egy minden luxussal ellátott, otthonos hotel: minden szobában található jakuzzi, a kismamák azt esznek, amit csak megkívánnak, egyeztetve az orvosukkal. Egyébként szomszédjuk, Katy Perry ajánlotta nekik ezt szülészetet.

• A szülés alapdíja 20 ezer font volt.

Minden luxus!

New Yorkban található a Lenox Hill kórház, ez az egyik legdrágább intézmény. Például Beyoncé 2012-ben itt hozta világra babáját, és végül 1,3 millió dollárra rúgott a szülési számla. Kérhető luxuslakosztály saját konyhával, személyzettel, és teljes titoktartás biztosított. Szintén New Yorkban található a St. Luke’s Roosevelt Kórház szülészeti osztálya, ahol szintén borsos árak vannak, itt szül a legtöbb híresség. Volt rá eset, hogy a teljes emelet lezárásával gondoskodtak arról, hogy illetéktelenek ne zavarhassák a sztár anyukák szülését.

Itt szült a legtöbb sztár!

Természetesen Beverly Hillsben hozta világra a legtöbb színész, énekes vagy modell a babáját. A Cedars-Sinai Kórházat választotta Kim Kardashian és családja, ők 153.000 dollárt hagytak ott, ezért pedig az orvosi ellátás és a különleges, komplett lakosztály (három háló, két fürdőszoba) mellé állandóan elérhető, személyi bába is járt. A napi menü pedig pazar: friss gyümölcs, gyümölcslé és sütemény mindig rendelkezésre áll.

Hírességek kórháza

Ilyen is van! A Cedar Hospital Sinai Medical Center a sztárok kedvenc magánintézménye. Csak néhány név a listából: Julia Roberts, Madonna és Katie Holmes is itt hozta világra babáját. Az árak borsosak: egy napi szállás díja meghaladhatja a 10 000 dollárt.

• A legtöbbjük a fájdalom nélküli születést választanak.
• Gyakori a császármetszés aránya.

Eva Longoria 2018-ban hozta világra fiát, Santiagót. Cameron Diaz lánya 2020 januárjában született szintén egy magánklinikán. Korábban úgy nyilatkozott, hogy gyermek nélkül is teljes az életük, és a pár sokat küzdött a gyermekáldásért. 2018-ban mesterséges megtermékenyítéssel is próbálkoztak, sikertelenül.

Magyar hírességek magánszülései

Vasvári Vivien, a Feleségek luxuskivitelben sztárja luxuskörülmények között szült Amerikában. Miami és az amerikai szülés mellett döntöttek. A kórházi tartózkodás, a privát szoba, a szülészorvos és a gyermekorvos, az oltások és egyéb költségek átszámítva tízmillió forintba kerülhettek. A szülés másfél óra alatt, érzéstelenítés nélkül, természetes úton zajlott le.

„Nagyon szerettük volna, ha amerikai állampolgár lesz a fiunk, mert úgy sokkal több esélye van mindenre a világon. Otthon egy átlagember is kifizet félmilliót egy szülésért, mert a legjobbat akarja a gyermekének” – nyilatkozta a HOT magazinnak az anyuka.

Szabó Zsófi, az RTL műsorvezetője már egy hazai magánkórház kényelmes és biztonságos szülészetét választotta, itt kényelmes, mindennel felszerelt szülőszoba és komplikációk esetére egy maximálisan felszerelt műtő is található.

• A kismama és az apuka két éjszakát tölthet bent a komfortos családi szobában, de lehetőség van további napok igénybevételére.
• Van egyágyas szoba, ahol az édesapa is jelen lehet. 
• Természetesen apás szülés is választható.
• Napi háromszori főétkezés, étkezési menüválasztás biztosított. 
• Televízió és internet a szobákban. 
• Saját fürdőszoba és külön személyzet is rendelkezésre áll.
• A szülés után és az azt követő napokon ún. csecsemős nővér foglalkozik a kismamával és a babával.

Zsófi és párja számára a legfontosabb szempont volt a klinika szakmai felkészültsége.

Ördög Nóra műsorvezető egy olyan fővárosi magánklinika mellett döntött, ami a legkorszerűbb műtővel és eszközökkel rendelkezik. Választható, hogy homeopátiás, illó olajos masszázsos vagy gyógyteás megoldásokkal szeretné a vajúdás folyamatát gyorsítani, de azt is el lehet dönteni, hogy milyen testhelyzetben szeretne szülni, választható epidurális érzéstelenítés vagy altatás. Szülés után a kismamák azt is megmondhatják, hogy kivel szeretnék megosztani az első élményeket, az apuka mellett akár a fontosabb családtagok is ott lehetnek.

share-ico

Megosztás

fb-icoFacebookemail-ico

Másolás vágólapra

Vágólapra másolva!