Szülész-nőgyógyászok

Amikor magánszülészetet választasz, az egyik döntő szempont a szülészorvos személye. Magánklinikán szülhetsz választott orvossal, illetve az éppen ügyeletes szülész-nőgyógyász orvossal, ugyanúgy, mint egy állami kórházban. (Ez alól csak a Dr. Rose kivétel, ahol nincs ügyeleti rendszer.) Azonban itt érdemes megfontolni az ügyeletes orvos opcióját is, hiszen magánszülészeten minden orvos szakmailag és emberileg is megfelelő, így nem kell plusz összeget fordítani a választott orvos kifizetésére.

Sokaknak emellett fontos lehet a szülésznő személye, bár véleményünk szerint ez magánklinikákon kevésbé lényeges, mint az állami szülészeten. Míg az állami szülészeteken a rendkívül elfoglalt szülészorvos egyszerre több szülést, műtétet is levezényel, addig a magánklinikákon általában a teljes figyelme az éppen szülő kismamára összpontosul.

Vannak olyan magánszülészetek, ahová “külsős” szülészt is vihetsz, míg más helyek fixen összeszokott stábbal dolgoznak csak, így ezt is mérlegelnek kell a választáskor.

Az utóbbi években terjedő tendencia, hogy sokan női nőgyógyászt keresnek maguknak, míg egyesek csakis férfi szakemberben bíznak, érdemes ezt is végiggondolnod.

&