Szülni a határon túl

„Hogy miért lépi át valaki a határt és hagyja el szülőföldjét? Sok magyarázat van. Valaki új életet szeretne kezdeni, hajtja a vágy, a kihívás, vagy csak a jobb élet reménye, és van, aki 3-5 napra tervez. Hogy kik ők és mit szeretnének a határon túl? Ők azok a nők, akik Ausztriába „csak” szülni mennek.

Ahogy a határ menti magyar városokban nagyon népszerű a szépészeti turizmus, az osztrák egészségügyet is számos magyar nő választja pár nap erejéig a jobb kórházi ellátás kedvéért.

A leendő anyukáknak 4 választási lehetőségük van, hogy hol szeretnének szülni: privát kórházban, államiban, egy speciális születésházban vagy a saját otthonukban.

A nagy átlag azonban Ausztriában is, akár csak Magyarországon, az állami ellátásra esküszik. Attól függően, hogy természetes úton vagy császármetszéssel jött világra egy kisbaba, 3-5 napig kell az anyukának és a babának az intézményben maradnia.”

A határon túli várandósságról, szülésről és kórház ellátásról a linkre kattintva olvashatsz: http://hataratkelo.blog.hu/2018/02/02/szulni_a_hataron_tul?ajanlo=1

&